Internet Segura

ESPAIS WEB

http://www.internetsegura.cat/index.php

INTERNETSEGURA.CAT

Portal dirigit a les famílies, alumnat i professorat, des del qual ajuden a resoldre conflictes o problemes que sorgeixen quan els menors utilitzen Internet. Aquest portal està replet de recursos per treballar, des de totes les realitats, com utilitzar les tecnologies de forma satisfactòria i segura.

https://www.cesicat.cat/

CENTRE DE SEGURETAT DE LA INFORMACIÓ DE CATALUNYA - CESICAT

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) és l'organisme executor del pla nacional d'impuls de la seguretat TIC de la Generalitat de Catalunya.

http://www.protegeles.com/index.asp

PROTÉGELOS.COM

Associació sense ànim de lucre que permet denunciar webs que atempten contra els menors i desenvolupa accions, campanyes i treballs de prevenció, a fi de millorar la seguretat dels menors a Internet.

http://www.segu-kids.org/

SEGU KIDS

Espai web que ofereix informació i consells sobre la seguretat a Internet als joves, pares i docents.

http://www.kiddia.net/

KIDDIA.ORG

Espai web de la Junta d'Andalusia on hi ha jocs interactius, animacions flash i fitxes pedagògiques. Està adreçat a sensibilitzar i concienciar a les famílies i als educadors sobre l'ús de les TIC. Hi ha força material per poder jugar amb els vostres fills i filles.

DOCUMENTS

https://www.cesicat.cat/media/files/Guia%20per%20a%20l%20us%20segur%20de%20les%20xarxes%20socials.pdf

GUIA PER A L'ÚS DE LES XARXES SOCIALS

Aquesta guia està dirigita a totes aquelles persones que són usuàries habituals de les xarxes socials vitruals, ja siguin de caire lúdic (com Facebook, Tuenti, MySpace, Twitter, Flickr) o xarxes socials profesionals (LinkedIn o Xing).

https://www.cesicat.cat/media/files/Guia%20de%20proteccio%20de%20missatgeria%20web.pdf

Guia de protecció en la missatgeria instantània

Aquesta guia va dirigida a totes aquelles persones que utilitzen habitualment sistemes de missatgeria instantània, incloent clients específics (Windows Live Messenger, Google Talk, Yahoo! Messenger, ICQ, ...), el xat integrat en diverses xarxes socials (Facebook xat, xat de Tuenti), o d'altres programes amb un objectiu inicial diferent però que implementen un sistema d'aquest tipus (Skype, Steam, ...).

Un estiu segur - Dossier d'activitats

El CESICAT ha elaborat un dossier amb activitats i recursos d'estiu, per a què els infants posin a prova les seves habilitats i aprenguin a navegar per Internet de forma segura. A més, hi el solucionari de les activitats.

¿Dónde está Pablo?